בכל שניה נעשים 40 אלף חיפושים במנוע החיפוש של גוגל ברחבי העולם
הנתון הזה הוביל בעלי עסקים רבים ללכת על פרויקט הנקרא הקמת אתר אינטרנט או בניית אתר אינטרנט, זאת במטרה להגדיל את החשיפה של הלקוחות, ליצור זיהוי עם המותג ולמקסם את הפוטנציאל העסקי שמלכתחילה קיים שם. במקביל, עסקים רבים בחרו בבניית אתר בתור עסק חדש שהניב הצלחה רבה. יש כל כך הרבה יתרונות בהקמת אתר החל מחשיפה אדירה, מיקוד ספציפי לקהלי יעד רלוונטים, נוכחות בכל שעה ובכל זמן, השקעה בנכס דיגיטלי ועוד.
העניין הוא, שמדובר בתחום מאוד טריקי. מדוע? משום שמצד אחד, עם קצת למידה וידע טכני מאוד בסיסי כל אחד ואחת מאיתנו יכול ללמוד איך לבצע בניית אתרים בזול או אפילו לבחור במערכת המציעה בניית אתר בחינם אך מצד שני, לרוב אותם בעלי עסקים לא מודעים עד הסוף לחסרונות של בניית אתר באופן עצמאי.
אז איך בונים אתר אינטרנט?
ניתן לחלק את התהליך של בניית אתרים באינטרנט לארבעה סוגים עיקריים או יותר מדויק, ארבע דרכים:
- בניית אתר לעסק בשיטה עשה זאת בעצמך
- בניית אתר בעזרת בונה אתרים מקצועי
- בניית אתר באמצעות מערכת קוד פתוח (וורדפרס למשל)
- בניית אתר באמצעות קוד סגור (וויקס למשל)
לכל שיטה או דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה ובכדי לבחור את השיטה הנכונה ביותר עבורכם עליכם להתייחס למגוון של שיקולים כמו ידע מקצועי, זמן, מטרת האתר, תקציב, יכולות טכניות, האם מדובר באתר מיוחד או פשוט, האם יש צורך בתכנות מסוים שדורש יד של מתכנת, האם מדובר באתר תדמיתי או חנות אי קומרס, עד כמה חשוב לכם להיות מעורבים בתהליך ניהול האתר ”מאחורי הקלעים“ ועוד. הפעם בחרנו להתמקד דווקא בהבדלים שבין בניית אתר בקוד סגור לבין קוד פתוח.
יצירת אתר בקוד פתוח לעומת קוד סגור
מערכות ניהול קוד פתוח זמינות לציבור הרחב, ניתן לשתף או לשנות את העיצוב שלהן ללא תשלום. עם הזמן, התוכנות הללו משתפרות ומשתכללות ובעזרתן ניתן לבנות אתר המתאים באופן מושלם לדרישות של מנועי החיפוש ולכן גם קל יותר לקדם אתרים הבנויים על קוד פתוח. לעומת זאת, בניית אתר על קוד סגור זה ממש כמו לבנות את האתר על תוכנה מקורית שאינה פתוחה לשאר האנשים ואין אפשרות לבצע בה שום שינוי. בעוד בקוד פתוח תהיה לכם גישה מלאה לקוד של האתר, בקוד סגור אין.
יתרונות מול חסרונות: בעוד בעזרת מערכות קוד פתוח ניתן לבנות כמעט כל אתר שאנחנו רוצים, ליצור תבניות וערכות עיצוב בזמן קצר, הן עדיין פתוחות לכולם ולכן הן חשיפות לכל מיני באגים או פריצות. לעומת זאת, קוד סגור מאפשר לנו להגן על המותג שלנו באופן בלעדי וליצור חווית משתמש ייחודית לנו.
איך בוחרים ? מתייחסים לנתונים כמו רמת פונקציונליות, תקציב, שירותיות, חדשנות, אבטחה וקידום. הקמת אתר חייב לכלול אסטרטגיית קידום אתר שנבנה ולא מקודם הוא כמו שטח פרסום בלי פרסומת. אין לו תכלית. לכן, בין אם בחרתם לבנות את האתר שלכם בעצמכם ובין אם הלכתם על בונה אתרים מקצועי, שווה מלכתחילה להסתכל על המטרות קדימה לטווח הארוך ולבנות אסטרטגיית קידום על פיה נבחר את התכנים, את העיצוב, את שרת האחסון והדומיין. לכל הקריטריונים הללו יש השפעה על גוגל ועל תוצאות החיפוש הרלוונטיות לאתר שלנו. דבר נוסף שהוא סופר קריטי הוא בניה של אתר רספונסיבי, כלומר אתר המותאם לרזולציית המובייל.